Pšeno
Pšeno je dôležité pred varením niekoľko krát spariť vriacou vodou, následne prepláchnuť studenou vodou a nechať odkvapkať na site. Pšeno môžete variť vo vode alebo v mlieku. Na prípravu pšena (ako prílohy) je potrebné použiť 1,5 násobný objem tekutiny, v ktorom ho varte asi 15 minút a nechajte "dôjsť" v zakrytom hrnci. Pri varení pšena na kašu je nutné zvýšiť objem tekutiny na 3-4 násobok, u krémov až na 5 násobok.
Pokiaľ pšeno pred varením opražíte na panvici zvýraznite jeho prirodzenú chuť. Používa sa napr. do nátierok, zavárok do polievok alebo pri príprave jedál z mletého mäsa.
Skladovanie: skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1457kJ/348kcal; tuky 4,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7g; sacharidy 71,6g z toho cukry 0g; bielkoviny 10,5g; soľ 0,005g.
Krajina pôvodu: Poľsko
Hmotnosť: 400g