Obilniny
Obilniny
Detaily
Cirok je prirodzene bezgluténová obilnina. Cirok môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu. Rovnako je vhodný na prípravu rizota, šalátov, ale aj rôznych druhov sladkých jedál.
Cirok
0,95 €
Detaily
Lúpané leštené zrno pšena. Pšeno je obilnina, ktorá má guľatý tvar. Svojím vzhľadom si ho ľudia častokrát zamieňajú s kuskusom. Pšeno je vylúpané zrno prosa. S pšenicou a jačmeňom sa radí k najstarším kultúrnym plodinám.
Pšeno
1,20 €
Detaily
Pohánka si našla svoje miesto aj v modernej kuchyni. V súčasnosti sa radí medzi superpotraviny. Pohánka sa vyznačuje svojou špecifickou chuťou. Príprava pohánky je podobná ako príprava ryže.
Detaily
Ryža je obľúbená obilnina, ktorá sa dá pripraviť na sladký, ale aj slaný spôsob ako príloha k mäsu alebo zelenine. Pôvod ryže siaha až do tropickej a subtropickej južnej a juhovýchodnej Ázie. Ryža pochádza z Číny odkiaľ ju doviezli do Indie.
Detaily
Bulgur je obľúbený kvôli jednoduchej a časovo nenáročnej príprave zdravých jedál, jemnej orieškovej chuti a ľahkej stráviteľnosti. Bulgur sa podáva ako príloha k mäsu alebo zelenine. Výborné je aj rizoto, v ktorom nahradíme ryžu bulgurom.
Detaily
Quinoa (Mrlík čílsky) je starý rastlinný druh pestovaný v peruánsko-bolívijskej oblasti označovaný ako pseudoobilnina. Svojim výzorom pripomína kuskus alebo proso. Táto pseudoobilnina je vhodná pri príprave sladkých, ale aj slaných zdravých jedál.
Quinoa
2,55 €
Detaily
Bulgur je obľúbený kvôli jednoduchej a časovo nenáročnej príprave zdravých jedál, jemnej orieškovej chuti a ľahkej stráviteľnosti. Pšeničný celozrnný bulgur sa podáva ako príloha k mäsu alebo zelenine. Výborné je aj rizoto, v ktorom nahradíme ryžu celozrn
Detaily
Pohánková lámanka sa vyrába lámaním pohánkového zrna. Lámanka je vhodná do hotových polievok, nátierok alebo ako príloha k hlavnému jedlu. V kombinácií s orieškami a ovocím dokážete vykúzliť chutnú pohánkovú kašu.
Detaily
Pohánka si našla svoje miesto aj v modernej kuchyni. V súčasnosti sa radí medzi superpotraviny. Pohánka sa vyznačuje svojou špecifickou chuťou. Príprava pohánky je podobná ako príprava ryže.
Detaily
Ryža je obľúbená obilnina, ktorá sa dá pripraviť na sladký, ale aj slaný spôsob ako príloha k mäsu alebo zelenine. Pôvod ryže siaha až do tropickej a subtropickej južnej a juhovýchodnej Ázie. Ryža pochádza z Číny odkiaľ ju doviezli do Indie.