Obilniny, strukoviny a sója
Akcia
Detaily
Naklíčené lupienky značky Ravita je produkt, ktorý vznikol sušením naklíčených zŕn strukovín. Klíčenie je proces, pri ktorom dochádza k štiepeniu škrobu, bielkovín a tukov – vďaka tomu je zrno lepšie stráviteľné.
AkciaTop
Detaily
Naklíčené lupienky značky Ravita je produkt, ktorý vznikol sušením naklíčených zŕn strukovín. Klíčenie je proces, pri ktorom dochádza k štiepeniu škrobu, bielkovín a tukov – vďaka tomu je zrno lepšie stráviteľné.
Detaily
Cirok je prirodzene bezgluténová obilnina. Cirok môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu. Rovnako je vhodný na prípravu rizota, šalátov, ale aj rôznych druhov sladkých jedál.
Cirok
0,95 €
Detaily
Produkt Sójový granulát značky Ravita je texturovaný sójový proteín vyrobený z odtučnenej sójovej múky a vody. Sójový granulát je vhodný na prípravu mäsových a zeleninových jedál alebo polievok.
Detaily
Produkt Sójové plátky značky Ravita je texturovaný sójový proteín vyrobený z odtučnenej sójovej múky a vody. Sójové plátky sú vhodné na prípravu mäsových a zeleninových jedál alebo polievok.
Detaily
Produkt Sójové kocky značky Ravita je texturovaný sójový proteín vyrobený z odtučnenej sójovej múky a vody. Sójové kocky sú vhodné na prípravu mäsových a zeleninových jedál alebo polievok.
Sójové kocky
0,58 €
Detaily
Polievkový mix je vhodný na prípravu polievok a prívarkov. Jedná sa o mix strukovín a jačmennej obilniny.
Detaily
Zelený hrach polený nemusíte pred kuchynskou prípravou máčať vo vode. Jeho príprava trvá cca 60-90 min. Z hrachu si môžete pripraviť chutné desiatové polievky, prívarky alebo len tak pridať do šalátov.
Detaily
Fazuľa maslová sa líši od iných druhov fazúľ tým, že má vyšší obsah provitamínu A. Z maslovej fazuli si môžete uvariť výbornú fazuľovú polievku, prívarok alebo pripraviť nátierky. Výborná je ako prídavok do šalátov.
Detaily
Z fazule Mungo môžeme pripraviť výbornú polievku, prívarok alebo ju môžeme podávať ako prílohu k hlavnému jedlu. Výborná je ako prídavok do šalátov, ryže alebo ryžových cestovín.
Fazuľa Mungo
1,09 €
Detaily
Cícer je strukovina, ktorej príprava sa nelíši od iných strukovín. Pre skrátenie doby varenia je vhodné cícer vopred namočiť. Môže sa použiť na prípravu polievok, omáčok alebo zeleninových šalátov. Veľmi známa je nátierka Hummus.
Cícer
1,84 €
Detaily
Lúpané leštené zrno pšena. Pšeno je obilnina, ktorá má guľatý tvar. Svojím vzhľadom si ho ľudia častokrát zamieňajú s kuskusom. Pšeno je vylúpané zrno prosa. S pšenicou a jačmeňom sa radí k najstarším kultúrnym plodinám.
Pšeno
1,20 €
Detaily
Pohánka si našla svoje miesto aj v modernej kuchyni. V súčasnosti sa radí medzi superpotraviny. Pohánka sa vyznačuje svojou špecifickou chuťou. Príprava pohánky je podobná ako príprava ryže.
Detaily
Ryža je obľúbená obilnina, ktorá sa dá pripraviť na sladký, ale aj slaný spôsob ako príloha k mäsu alebo zelenine. Pôvod ryže siaha až do tropickej a subtropickej južnej a juhovýchodnej Ázie. Ryža pochádza z Číny odkiaľ ju doviezli do Indie.
Detaily
Bulgur je obľúbený kvôli jednoduchej a časovo nenáročnej príprave zdravých jedál, jemnej orieškovej chuti a ľahkej stráviteľnosti. Bulgur sa podáva ako príloha k mäsu alebo zelenine. Výborné je aj rizoto, v ktorom nahradíme ryžu bulgurom.
Detaily
Quinoa (Mrlík čílsky) je starý rastlinný druh pestovaný v peruánsko-bolívijskej oblasti označovaný ako pseudoobilnina. Svojim výzorom pripomína kuskus alebo proso. Táto pseudoobilnina je vhodná pri príprave sladkých, ale aj slaných zdravých jedál.
Quinoa
2,55 €
Akcia
Detaily
Naklíčené lupienky značky Ravita je produkt, ktorý vznikol sušením naklíčených zŕn strukovín. Klíčenie je proces, pri ktorom dochádza k štiepeniu škrobu, bielkovín a tukov – vďaka tomu je zrno lepšie stráviteľné.
Akcia
Detaily
BIO červená šošovica je strukovina, ktorá je zbavená šupky. Vďaka tomu je príprava lúpanej šošovice veľmi rýchla. Je vhodná na prípravu kaše, pyré, polievok alebo pomazánok.
Detaily
Bulgur je obľúbený kvôli jednoduchej a časovo nenáročnej príprave zdravých jedál, jemnej orieškovej chuti a ľahkej stráviteľnosti. Pšeničný celozrnný bulgur sa podáva ako príloha k mäsu alebo zelenine. Výborné je aj rizoto, v ktorom nahradíme ryžu celozrn
Detaily
Pohánková lámanka sa vyrába lámaním pohánkového zrna. Lámanka je vhodná do hotových polievok, nátierok alebo ako príloha k hlavnému jedlu. V kombinácií s orieškami a ovocím dokážete vykúzliť chutnú pohánkovú kašu.
Detaily
Sója je všestranne využiteľná potravina. Kuchynsky spracovanú sóju môžeme pridávať do mäsových jedál, šalátov alebo omáčok.
Sójové bôby
1,78 €
Detaily
Červená šošovica je strukovina, ktorá je zbavená šupky. Vďaka tomu je príprava šošovice veľmi rýchla. Je vhodná na prípravu kaše, pyré, polievok alebo pomazánok.
Detaily
Fazuľa je strukovina, ktorá pochádza z Mexika, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Fazuľa bango sa vyznačuje svojou tmavou farbou a výraznou veľkosťou. Je vhodná na prípravu prívarkov, nátierok, polievok a šalátov.
Fazuľa Bango
2,13 €