Pšeničný bulgur
Značka:Ravita
Bulgur je obľúbený kvôli jednoduchej a časovo nenáročnej príprave zdravých jedál, jemnej orieškovej chuti a ľahkej stráviteľnosti. Bulgur sa podáva ako príloha k mäsu alebo zelenine. Výborné je aj rizoto, v ktorom nahradíme ryžu bulgurom.
Dodacia lehota
Na sklade: 999
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena: 1,48 €
Bulgur sa vyrába namáčaním a následným sušením pšeničného zrna. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor, vďaka čomu sa zrno stáva ľahko stráviteľným. Taktiež vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková obilná chuť.
Príprava bulguru je podobná ako príprava ryže (varí sa v 2- násobku ochutenej vody cca 10-12 minút na miernom plameni). Nie je potrebné ho vopred namáčať.
Alergény: pšenica.
Skladovanie: skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1529kJ/360kcal; tuky 1,7g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 73g z toho cukry 2,8g; bielkoviny 11g; soľ 0,12g.
Krajina pôvodu: Turecko
Hmotnosť: 400g