Koreniny
Koreniny
Detaily
Naše šalátové korenie má sviežu chuť s kôprovým akcentom. Letná záhradná zmes je rafinovane doplnená o sladký petržlen. Zmiešaním s octom, olejom alebo jogurtom si za pár minút dokážete pripraviť dip alebo omáčku.
Detaily
Kardamové semená majú korenistú chuť pripomínajúcu eukalyptus a citrón. Rastú v zelených strukoch, ktoré sa zbierajú ručne pred dozretím. Kardamom môžete využiť pri pečení alebo príprave čaju a kávy.
Detaily
Lahodná chuť koriandru je obľúbená po celom svete. Koriander je súčasťou rôznych koreninových zmesí. Využiť toto korenie môžete pri pečení.
Detaily
Plody anízu sú korenisté a sladké. Semená majú intenzívnu arómu s nádychom sladkého drievka - zvlášť vhodné na zvýraznenie sladkých zaváranín, rybích pokrmov a koreneného chlebového cesta.
Detaily
Korenie má sladkú a hrejivú chuť s nádychom čerstvého pomaranča. Použite túto vynikajúcu zmes na vianočné sušienky a dezerty. Pokiaľ nie je v recepte uvedené inak, odporúčame vám použiť približne dve čajové lyžičky na 500 g múky.
Detaily
Najpoužívanejšie indické korenie Garam Masala zo severnej Indie kombinuje korenistý základ s hrejivými arómami, ako sú škorica a kardamóm. Použitie: 1 čajová lyžička na 2 porcie ryže.
Akcia
Detaily
Do müsli, kaší, vločiek a jogurtov. Nádherná čokoládová chuť, príjemne ovocná s jemným korením. Kakao, pomaranč a kardamóm dodávajú müsli alebo jogurtu jemné korenisté tóny. Táto zmes urobí z vašich raňajok kulinársky zážitok.
Detaily
Na ochutenie cestovín, oleja, paradajkovej omáčky a ďalších. Aglio e olio - cesnak a olej, základné zložky klasického talianskeho jedla.
Detaily
Korenie na ochutenie praženíc, omeliet a ďalších vegetariánskych jedál. Kombinuje klasické ochucovadlá vajíčok, ako sú cibuľa, pažítka a muškátový oriešok s červenou paprikou a zlatožltou kurkumou, ktoré dodávajú vajíčku výnimočnú chuť.
Detaily
Sladko-pikantná zmes na dochutenie chleba a bielej kapusty. Použitie: 1 čajová lyžička na 500g múky.
Detaily
Nezameniteľná bylinná chuť tymiánu môže byť kombinovaná mnohými spôsobmi. Dobre sa hodí k stredomorským špecialitám, ako je nemecká domáca kuchyňa. Aróma tymiánu sa optimálne vyvíja pri použití korenia priamo od začiatku varenia.
Detaily
Rímska rasca je typická pre orientálnu kuchyňu. Počas pečenia a praženia sa uvoľňuje orechová aróma. Rímskou rascou si môžete okoreniť ryžu, mäso a zeleninu.
Detaily
Cejlónska škorica pochádza zo Srí Lanky. Pozostáva z tenkej kôry škorice, ktorá je zvinutá do jemných tyčiniek. Počas varenia sa uvoľňuje plná škoricová aróma.
Detaily
Cejlónska škorica mletá má jemnú sladkú chuť. Škorica tejto odrody vytvára s inými koreninami harmonickú chuť.
Detaily
Kajenské korenie sa vyrába z jemne mletého chilli. Na dochutenie stačí malé množstvo, pretože je intenzívne pálivé. Používa sa na dochutenie strukovín, mäsa a cestovín.
Detaily
Korenistá chuť oregana sa hodí k paradajkovým omáčkam a pizzi. Vďaka týmto jedlám je oregano známe po celom svete. Oregano môžete použiť na cuketu a k zeleninovým alebo hydinovým jedlám.
Detaily
Bazalka má sladkú a korenistú chuť, ktorá je nevyhnutnou súčasťou talianskej kuchyne. Aká by to bola paradajková polievka bez bazalky ? Okoreniť si môžete aj omeletu či huby. Bazalku do jedla pridávajte pred koncom varenia, aby nestratila svoju arómu.
Detaily
V Indii má takmer každý svoju vlastnú kari zmes. Rozmanitosť môžete nájsť aj v našom indickom kari. Práve kurkuma mu dodáva tradičnú chuť. Okoreniť si môžete koláče, tofu a omáčky.
Detaily
Mierne pikantná a horkastá chuť kurkumy je v Indii známa viac ako 4000 rokov. Kurkuma je hlavnou zložkou kari korenia. Kurkumu pridávajte do jedál na začiatku varenia, aby sa uvoľnila jej hrejivá aróma a intenzívna žltá farba. Kurkumou si môžete okoreniť
Detaily
Stredomorská kuchyňa je len ťažko predstaviteľná bez rozmarínu. Výborne sa hodí k jahňaciemu mäsu a divine. Úžasnou kombináciou je rozmarín a zemiaky.
Detaily
Čierna rasca tiež nazývaná Nigella, ktorá má príjemnú arómu a korenistú chuť. Turecku sa využíva na korenenie pita chleba. V severnej Indii korenia čiernou rascou zeleninu.
Detaily
Sladké a aromatické kardamómové semienka. Rastú v zelených strukoch, ktoré sa zbierajú ručne pred dozretím. Kardamom dodá pri pečení chlebu a koláčom zaujímavú arómu.
Detaily
Chuť bourbonskej vanilky je dokonalým doplnkom pri príprave palaciniek a Crème brûlée. Vanilka sa hodí aj k rybám alebo šalátom. Pôvodne pochádza z Mexika, kde už v 14. Storočí Aztécki vládcovia oceňovali jej sladkú arómu.