Dochucovadlá
Akcia
Detaily
Do müsli, kaší, vločiek a jogurtov. Nádherná čokoládová chuť, príjemne ovocná s jemným korením. Kakao, pomaranč a kardamóm dodávajú müsli alebo jogurtu jemné korenisté tóny. Táto zmes urobí z vašich raňajok kulinársky zážitok.
Detaily
Na ochutenie cestovín, oleja, paradajkovej omáčky a ďalších. Aglio e olio - cesnak a olej, základné zložky klasického talianskeho jedla.
Detaily
Korenie na ochutenie praženíc, omeliet a ďalších vegetariánskych jedál. Kombinuje klasické ochucovadlá vajíčok, ako sú cibuľa, pažítka a muškátový oriešok s červenou paprikou a zlatožltou kurkumou, ktoré dodávajú vajíčku výnimočnú chuť.
Detaily
Sladko-pikantná zmes na dochutenie chleba a bielej kapusty. Použitie: 1 čajová lyžička na 500g múky.
Detaily
Himalájska soľ hrubozrnná značky Ravita je bez pridaného jódu a farbív. Môžete používať ako náhradu bežnej kuchynskej soli alebo tiež do kúpeľa pri rôznych kožných ochoreniach.
Detaily
Čierna himalájska soľ jemnozrnná značky Ravita je jedlá lávová soľ. Výborná je na ochutenie jedál ako náhrada bežnej kuchynskej soli. Má výraznú sírnatú chuť pripomínajúcu vajíčka.
Detaily
Trstinový cukor tmavý značky Ravita sa získava z cukrovej trstiny. Je vhodnou náhradou bieleho cukru pri pečení, varení alebo príprave nápojov. Prosím objednávajte maximálne 10 ks z uvedeného produktu.
Detaily
Trstinová melasa BIO značky Ravita je výborná pochúťka, ktorou si môžete osladiť jedlá či nápoje.
Detaily
Javorový sirup značky Ravita je pravý kanadský sirup. Stupeň grade C sa vyznačuje svojou príjemnou javorovou chuťou. Je výbornou náhradou bieleho cukru alebo medu. Môžete ho použiť na osladenie jedál, nápojov, mlieka, jogurtu, ovsených kaší alebo vločiek.
Detaily
Nezameniteľná bylinná chuť tymiánu môže byť kombinovaná mnohými spôsobmi. Dobre sa hodí k stredomorským špecialitám, ako je nemecká domáca kuchyňa. Aróma tymiánu sa optimálne vyvíja pri použití korenia priamo od začiatku varenia.
Detaily
Rímska rasca je typická pre orientálnu kuchyňu. Počas pečenia a praženia sa uvoľňuje orechová aróma. Rímskou rascou si môžete okoreniť ryžu, mäso a zeleninu.
Detaily
Cejlónska škorica pochádza zo Srí Lanky. Pozostáva z tenkej kôry škorice, ktorá je zvinutá do jemných tyčiniek. Počas varenia sa uvoľňuje plná škoricová aróma.
Detaily
Cejlónska škorica mletá má jemnú sladkú chuť. Škorica tejto odrody vytvára s inými koreninami harmonickú chuť.
Detaily
Kajenské korenie sa vyrába z jemne mletého chilli. Na dochutenie stačí malé množstvo, pretože je intenzívne pálivé. Používa sa na dochutenie strukovín, mäsa a cestovín.
Detaily
Korenistá chuť oregana sa hodí k paradajkovým omáčkam a pizzi. Vďaka týmto jedlám je oregano známe po celom svete. Oregano môžete použiť na cuketu a k zeleninovým alebo hydinovým jedlám.
Detaily
Bazalka má sladkú a korenistú chuť, ktorá je nevyhnutnou súčasťou talianskej kuchyne. Aká by to bola paradajková polievka bez bazalky ? Okoreniť si môžete aj omeletu či huby. Bazalku do jedla pridávajte pred koncom varenia, aby nestratila svoju arómu.
Detaily
V Indii má takmer každý svoju vlastnú kari zmes. Rozmanitosť môžete nájsť aj v našom indickom kari. Práve kurkuma mu dodáva tradičnú chuť. Okoreniť si môžete koláče, tofu a omáčky.
Detaily
Mierne pikantná a horkastá chuť kurkumy je v Indii známa viac ako 4000 rokov. Kurkuma je hlavnou zložkou kari korenia. Kurkumu pridávajte do jedál na začiatku varenia, aby sa uvoľnila jej hrejivá aróma a intenzívna žltá farba. Kurkumou si môžete okoreniť
Detaily
Stredomorská kuchyňa je len ťažko predstaviteľná bez rozmarínu. Výborne sa hodí k jahňaciemu mäsu a divine. Úžasnou kombináciou je rozmarín a zemiaky.
Detaily
Čierna rasca tiež nazývaná Nigella, ktorá má príjemnú arómu a korenistú chuť. Turecku sa využíva na korenenie pita chleba. V severnej Indii korenia čiernou rascou zeleninu.
Detaily
Sladké a aromatické kardamómové semienka. Rastú v zelených strukoch, ktoré sa zbierajú ručne pred dozretím. Kardamom dodá pri pečení chlebu a koláčom zaujímavú arómu.
Detaily
Chuť bourbonskej vanilky je dokonalým doplnkom pri príprave palaciniek a Crème brûlée. Vanilka sa hodí aj k rybám alebo šalátom. Pôvodne pochádza z Mexika, kde už v 14. Storočí Aztécki vládcovia oceňovali jej sladkú arómu.
Detaily
Biele kryštáliky na struku sú skutočným vanilínom, a teda kvalitatívnym znakom. Zabalený v Nemecku. Sladká chuť bourbonskej vanilky je dokonalým doplnkom pri príprave palaciniek a Crème brûlée.