Celozrnný bulgur pšeničný BIO
Zloženie: bio celozrnné pšeničné zrná, voda.
Pšeničný celozrnný bulgur sa vyrába namáčaním a následným sušením pšeničného zrna. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková- obilná chuť.
Príprava celozrnného bulguru je podobná ako príprava ryže (varí sa v 2- násobku ochutenej vody cca 10-12 minút na miernom plameni). Nie je potrebné ho vopred namočiť. Pšeničný celozrnný bulgur je dobrá náhrada ryže v rôznych receptoch zdravej výživy.
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje: Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1548kJ/366kcal; tuky 2,7g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g; sacharidy 68g z toho cukry 0,9g; bielkoviny 15g; soľ 0g.
Krajina pôvodu: Taliansko
Hmotnosť: 400g