Dochucovadlá
Detaily
Jablčným octom zo šťavy z celých jabĺk si dokonale dokážete obohatiť recepty na prípravu nápojov, smoothie alebo džúsov. Dodajte šalátom sviežosť a zaujímavú chuť pridaním jablčného octu.
AkciaTop
Detaily
Malinový sirup BIO, ktorý v sebe spája prírodnú arómu čerstvých malín a príjemne sladkú chuť. Dokonale osvieži napríklad aj čaj, miešané nápoje alebo vašu obľúbenú raňajkovú kašu. Malinový sirup neobsahuje žiadne umelé arómy ani farbivá.
Top
Detaily
Datľový sirup sa vyrába z datlí. Má výraznú karamelovo - medovú chuť a hodí sa do teplej, aj do studenej kuchyne. Vhodný je do kaší, palaciniek, vločiek, jogurtov, tvarohu a pod.
Detaily
Korenie na ochutenie thajských jedál, ryže, zeleniny a ďalších. Korenie thajská kuchyňa šikovne kombinuje charakteristické príchute tradície varenia v juhovýchodnej Ázii.
Detaily
Kokos a kari! Sny ázijskej kuchyne sa zišli v tejto jemne vyladenej zmesi. Praktická a chutná kombinácia. Pomaranč a tekvica jej dodávajú ovocnú sladkosť. Jemné kari je tiež vynikajúcim korením na nátierky.
Akcia
Detaily
Pre dokonale korenenú pizzu sme vybrali stredomorské bylinky a aromatické bylinky. Naša vynikajúca zmes sa tiež hodí do vašej obľúbenej pizze, do všetkýh druhov cestovín a paradajkových jedál.
Detaily
Ružové korenie má sladko aromatickú príchuť. Jasné ružové bobule pochádzajú z brazílskeho korenia a sú obľúbené vďaka svojej krásnej farbe. Používajú sa do rybích pokrmov, šalátov, sladkých dezertov a iných jedál.
Akcia
Detaily
Dajte vegetariánskym hlavným chodom a prílohám lahodný stredomorský dotyk. Na ochutenie všetkej zeleniny, pečených zemiakov a zemiakovej kaše.
Detaily
Korenie na prípravu vareného vína a punču. Zahrejte 500 - 700 ml vína alebo punču. Nechajte 1 vrecko lúhovať najmenej 10 minút.
Detaily
Zimné korenie dodáva pečivu, kompótom a krémom ovocne korenistý nádych. Približne 1 lyžica korenia je dostatočná na 250 g múky alebo 500 ml tekutiny.
Detaily
Muškátový oriešok má hrejivú a jemne korenistú chuť. Náročný tropický strom rastie iba na vybraných miestach a vytvára jedinečné korenie. Používajte ho na vylepšenie polievok, omáčok, mäsa a dusenej zeleniny.
Detaily
Klinčeky sú kombináciou sladkej a korenistej chuti. Dobre sa hodia do zaváranín aj k pikantným jedlám. Bez ohľadu na typ jedla, ktoré si vyberiete: klinčeky sú skutočným potešením.
Detaily
Biele kryštáliky na struku sú skutočným vanilínom, a teda kvalitatívnym znakom. Zabalený v Nemecku. Sladká chuť bourbonskej vanilky je dokonalým doplnkom pri príprave palaciniek a Crème brûlée.
Detaily
Chuť bourbonskej vanilky je dokonalým doplnkom pri príprave palaciniek a Crème brûlée. Vanilka sa hodí aj k rybám alebo šalátom. Pôvodne pochádza z Mexika, kde už v 14. Storočí Aztécki vládcovia oceňovali jej sladkú arómu.
Detaily
Sladké a aromatické kardamómové semienka. Rastú v zelených strukoch, ktoré sa zbierajú ručne pred dozretím. Kardamom dodá pri pečení chlebu a koláčom zaujímavú arómu.
Detaily
Čierna rasca tiež nazývaná Nigella, ktorá má príjemnú arómu a korenistú chuť. Turecku sa využíva na korenenie pita chleba. V severnej Indii korenia čiernou rascou zeleninu.
Detaily
Stredomorská kuchyňa je len ťažko predstaviteľná bez rozmarínu. Výborne sa hodí k jahňaciemu mäsu a divine. Úžasnou kombináciou je rozmarín a zemiaky.
Detaily
Mierne pikantná a horkastá chuť kurkumy je v Indii známa viac ako 4000 rokov. Kurkuma je hlavnou zložkou kari korenia. Kurkumu pridávajte do jedál na začiatku varenia, aby sa uvoľnila jej hrejivá aróma a intenzívna žltá farba. Kurkumou si môžete okoreniť
Detaily
V Indii má takmer každý svoju vlastnú kari zmes. Rozmanitosť môžete nájsť aj v našom indickom kari. Práve kurkuma mu dodáva tradičnú chuť. Okoreniť si môžete koláče, tofu a omáčky.
Detaily
Bazalka má sladkú a korenistú chuť, ktorá je nevyhnutnou súčasťou talianskej kuchyne. Aká by to bola paradajková polievka bez bazalky ? Okoreniť si môžete aj omeletu či huby. Bazalku do jedla pridávajte pred koncom varenia, aby nestratila svoju arómu.
Detaily
Korenistá chuť oregana sa hodí k paradajkovým omáčkam a pizzi. Vďaka týmto jedlám je oregano známe po celom svete. Oregano môžete použiť na cuketu a k zeleninovým alebo hydinovým jedlám.
Detaily
Kajenské korenie sa vyrába z jemne mletého chilli. Na dochutenie stačí malé množstvo, pretože je intenzívne pálivé. Používa sa na dochutenie strukovín, mäsa a cestovín.